Kozijntopperallin is dé specialist voor iedere klus op het gebied van aluminium, houten en kunststof kozijnen.

De meeste vragen die wij krijgen rondom kozijnen vervangen zijn de kosten, type kozijnen en waar je nog meer op moet letten. Op deze pagina beantwoorden we de meest gestelde vragen!

Kosten vervangen kozijnen

Als je een huis hebt en alle kozijnen zijn aan vervanging toe, kan dit een dure grap worden. Daarom geven we je graag een prijs indicatie en punten waar je op kan besparen en waar je beter niet op kan besparen.

Prijs indicatie

Er zit verschil in prijs van kozijnen en dat zit ‘m vooral in de verschillende soorten kozijnen. Je hebt namelijk 3 verschillende kozijnen:

  • Kunstof kozijnen
    Isoleren goed en zijn meestal goedkoper
  • Houten kozijnen
    Mooi natuur product, meestal duurder
  • Aluminimum kozijnen
    In de regel sterker en veiliger tegen inbraak

Dit zijn de bekende verschillen, maar we willen hiermee niet zeggen dat kunstof en houten kozijnen bijvoorbeeld niet veilig zijn en aluminimum en kunstof kozijnen niet mooi zijn. Het is slim om de eigenschappen van de vershillende type kozijnen naast elkaar te zetten de verkopende partij of plaatsende partij een verschil in prijs voor je te schatten. Zo kan je een overwogen beslissing maken wat voor jou de beste keus is. Hieronder kun in de tabel vind je een overzicht met prijs indicatie per 10 m2 kozijn.

SOORT KOZIJN OPPERVLAKTE PRIJS
Kunststof kozijnen 10 m2 €650 – €700
Houten kozijnen 10 m2 €700 – €850
Aluminium kozijnen 10 m2 €750 – €900

 

Tijd om je kozijnen te vervangen

Wanneer is het tijd om je kozijnen te vervangen? Wanneer je aan je kozijnen ziet dat het hout gaat rotten of open naden krijgt, dan is het tijd om de kozijnen te vervangen. Maar je ziet het niet altijd van buiten, of het een goede keus is om je kozijnen te vervangen. Als je merkt dat er koude lucht via je ramen naar binnenkomt kan je er ook voor kiezen om kozijnen te laten plaatsen die beter isoleren. Hierdoor kun je geld besparen op je energie rekening en heb je geen last meer van die koude lucht bij het raam. Aluminium en kunstof kozijnen houden het over het algemeen langer vol dan houten kozijnen, omdat deze kunnen gaan rotten en het verf kan gaan afbladeren.

Vervangen voor veiligheid

Een andere reden om je kozijn te vervangen kan zijn de veiligheid; kozijnen zijn de favoriete zwakheden van je huis voor inbrekers. Er is sinds kort ook een keurmerk door de politie in het leven geroepen die aangeeft of een kozijn veilig genoeg is. Het keurmerk heet: PKVW (Politie Keurmerk Veilig Wonen).